(1394/5/14، 02:30 صبح)vng نوشته است: سلام،
بنده در مروري گذرا به نظرات دوستان،یکسری نکاتی در این مورد به ذهنم رسید.که با اجازه دوستان میخواهم در اینجا بیان کنم.
مباحث انجین و ... بیشتر حاشیه است.و باعث سردرگمی و دلزدگی، مخاطبان و بازیسازان میشود. اصل خود بازی است.همین انجین کانستراکت، برای بازی های دو بعدی بسیار قوی و سریع عمل میکند.مهم بازی خوب و جذاب و کاربرپسند است.
بازی گذرگاه سه بعدی نیست! با نرم افزاهایی چون lumion در عرض چند ثانیه بکگراندهای به شدت گرافیکی تر و به بیان عامه خفن تر! از بازی گذرگاه میتوان ساخت.همچنین گذرگاه یک بازی بزرگ و قدرتمند نیست.دلیل موفقیت بازی هایی چون گذرگاه به نظر بیش از هر چیز دیگر مانور و تبلیغات اپ استور محبوب و پرطرفدار بازار برای ان است.تا موارد دیگر، البته سبک محبوب و جوان پسند، اکشن و بازیهای جنگی نیز بی تاثیر نیست.مثلا اگر همین بازی ساخته شده «گرا» توسط دوست خودمان seyed را تنها چند روز بر صفحه ی اول بازار درج کنند.خواهید دید که فروش بسیار بالایی خواهد کرد.
البته شیوه عملکرد اپ استوری چون بازار چندان مشخص نیست.گاه بازی هایی در صفحه ی اول قرار میگیرند که به هیچ وجه شایستگی ندارد و در عوض بازی های بسیار شایسته ای هرگز دیده نمیشود.که ذهن را بیشتر سوق میده به سمت اعمال مافیایی و پارتی بازی و ... در اپ استور بازار ... به هر حال مهمترین مسئله در بازی سازی از نظر من عشق و علاقه وتلاش و جدیت در کار است.
بازی برای محبوب شدن و درآمد زایی برای صاحب آن حتما نباید سه بعدی و بسیار گرافیکی و ... باشد.بلکه یک بازی کوچک و خوب نیز جواب میدهد.همانطور که خود دوستان اشاره کردند.مثلا همین بازی گذرگاه در ایران یا بازی فلاپی بردز در سطح بین المللی هیچکدام در حد عنوان های شرکت های بزرگ بازیسازی نیستند.
کار گروهی بسیار مهم و ارزشمند است.بازی های pc میتوانند بسیار موفق باشند.خصوصا سبک ادونچر pc در ایران بسیار موفق بوده بازی های زیادی بوده اند که نام و نشان و قدرت آنچنانی نداشت.اما سودهای کلانی را نصیب سازندگان خود کردند.از نمونه ی بسیار موفق از بازیهای ساده میتوان از بازی شبان یاد کرد.که حتی شهرت جهانی نیز پیدا کرد.با این که بازی خاص و پیچیده ای نبود.
کار تیمی بیشتر باعث موفقیت در این گونه بازی هاست.خود بنده طرح ها و ایده هایی برای بازی در همین سبک دارم که حتی با همین نرم افزار به نظر ساده ی کانستراکت نیز میتوان آنها را ساخت.ولی دریغ و افسوس که این کارها از عهده و حوصله و وقت یکنفر چون من که شاغل نیز هستم خارج است.و برای موفقیت احتیاج به یک تیم متحد و صبور دارد.که متاسفانه در ایران به کار گروهی اهمیت داده نمیشود!
نکته آخر نیز اینکه در ایران بسیاری از بازهای بجزء بازیهای سفارشی بصورت مستقل ساخته میشود.نشان از عدم سرمایه گذاری دولتی و خصوصی در این زمینه است.پس هر چه هست همین تلاش و علاقه وهمت بازیسازان ایرانی است و بس!
با تشکر
سلام
در واقع برای بازیسازی و بعدشم کسب درآمد چند چیز مهمه مثل انجین بازیساز و دوم نحوه فروش
حالا گذشته از ضعفهای انجین که گفته شد به مسئله فروش که برسیم با همین مواردی که شما گفتید برخورد میکنیم مثل مافیایی بودن مارکتهای داخلی و تحریم مارکتهای خارجی
گذشته از دوبعدی بودن یا سع بعدی بودن و گرافیکی بودن یا نبودن بازی همونطور که اشاره کردید برای مثال همین فلپی برد که جهانی شد یعنی یه بازی دوبعدی فوقالعاده ساده
خوب حالا شما فرض کنید اصلا فلپی برد اختراع نشده و این ایده به فکر یک ایرانی برسه و طراحیش کنه حالا به نظرتون این ایرانی چطور میتونست بازیشو جهانی کنه؟
در واقع میخوام مقایسه کنم بین خارجی بودن و ایرانی بودن مثلا همینکه این بازی فلپی برد با همین کیفیت بدون کم و کاست توسط یک ایرانی طراحی بشه (فرض بر اینکه هنوز نمونه خارجیش اختراع نشده) خوب آیا کسی استقبال خواهد کرد؟ آیا بازیش جهانی خواهد شد؟
پس دلیل موفقیت نمونه خارجی چی میتونه باشه؟ (در صورتی که فرض رو بر این گذاشتیم که کیفیت هر دو یکی هست)
...........................................................
همین بازی گرا که فرمودید اگر توی صفحه اول بازار باشه فروشش خوب میشه ولی همین بازی تا به امروز 100 فروش داشته خوب دلیلش چیه؟ مافیایی بودن؟ پس حالا که اینطوریه راه حل چیه؟
هدف از ایجاد تاپیک هم همین بود در واقع (نحوه کسب درآمد از بازیسازی) این نحوه یعنی قلق کار
این بحث مربوط به تکنیک فروش نمیشه چون وقتی راه فروش بروی ما بسته است حالا هزارتا تکنیک هم بزنیم آخرش همینه
بنظر من ضربه ای که قشر بازیسار داخلی داره میخوره اتکا کردن به همین مارکت بازار و گوگل پلاس هست چون وقتی اینا برای ما ارزش فایل نیستن چرا بیخودی براشون تلاش کنیم؟
.............................................................
اگه بد میگم بگو بد میگی
همین بازی گرا اگه واسش یه سایت مستقل درست میشد و با تبلیغات و گذشت مدتی زمان آیا نمیتونست همین 100 تا دانلود رو داشته باشه؟
واسه تبلیغات سایت هم حتما لازم نیست میلیون ها تومان هزینه کنی که آخرشم چیزی بدست نیاری با تبلیغات رایگان هم میشه
منم به نظرم همچین موردی رسیده و این شاید راه بهتری باشه برای عرضه
همونطور که مستقل بازی میسازیم بقیه فعالیتمون هم باید مستقل باشه مثل فروش و غیره
اینا رو با توجه به مارکتهایی که تحریممون کردن و مارکتهای داخلی که هزار و یک جور غر و فر میان واسه آدم گفتم