1398/5/26، 04:58 صبح
(1398/5/25، 07:29 عصر)Morj1 نوشته است: سلام
چند وقتیه انجمن خیلی خلوت
دیگه کسی سوال انچنانی نمیکنه کسی هم خیلی میل به جواب نداره
داشتم موضوع های گذشته انجمن رو میخوندم چقدر بچه ها انگیزه داشتن چقد ایده ها و کار های خفن داشتن از نظر خودشون
هرکی برای خودش یه تاریخ زده بود که در فلان روز یکی از بهترین بازی ها موبایل ساخته میشود و کلی داستان
یه تشکر کنم اول که جو انجمن خیلی خوبه و مرسی از سازندش بچهای مشتی و با صفایی داره دم همتون گرم
یه چندتا سوال میپرسم جواب بدین ببینیم چند چندیم
۱.هنوزم مشغول بازی سازی هستین اگه هستین با کدوم انجین ؟
۲.به نظرتون بازی سازی تو ایران اینده ای داره میتونه یه زندگی رو تضمین بکنه ؟
۳.چرا ما ها ایمان نداریم به بازیمون خرج نمیکنیم براش مثلا یه گرافیست بگیرم یه اهنگ ساز تبلیغ کنیم براش و ..یه مصاحبه میخوندم از سازنده و مدیر اپارات محمد جواد شکوری مقدم میگفتش که یه پراید داشتم همونو فروختم اپارات رو زدم این یعنی ایمان داشتن به کار الانم که صاحب فیلیمو اپارات میهن بلاگ صباویژن و حسابی نونش تو روغن و نوش جونش اینستاگرامشون رو یه نگاه کنید sabaidea اکیپ باحالی دارن و فک کنم سالی دوبار اکیپشون میره مسافرت شمال اینا
۴. هنوزم به خودتون و بازیسازی امید دارین ؟
۵. به نظرتون الان چه سبک بازی طرفدار داره از نظر شما ؟
۶. هرچی باید میپرسیدم نپرسیدیم رو شما بگین و توضیح بدین در اصل هرچی دلت تنگ بگو
سلام /
درباره جو انجمن ، از من قدیمی تر هم هست ، اما چیزی که من خودم از زمانی که شروع به کار کردم با انجمن ؛ این هست که سوالات پخته تر شده ! یعنی قبلا مشکلات و سوالات فوق العاده مبتدیانه بود ، حتی طی یک سالی که از انجمن دور بودم تقریبا سوالات همون های قبلی بود ، خب ما خوشحال هستیم که الان یک انجمن حرفه ای تشکیل دادیم ، یعنی تمام افرادی که الان داخل انجمن هستند کم و بیش با بازی سازی با کانستراکت آشنا هستند ، این موضوع خوشحال کننده هست که دیگه سوالات پایه ای نداریم این یعنی پیشرفت ! هرچند اعضای انجمن نسبت به سال های قبل کمتر شده ، اما خوشحالی بنده این هست که کیفیت انجمن بالا رفته ، طی سالی که من اومدم هیچ کسی سمت بازی های آنلاین نمیرفت ، الان یکی دو نفر همزمان با بنده دارند بازی آنلاین میسازند ، خود بنده یک گروه 4 نفره تشکیل دادم که از این بابت خوشحال هستم و خداروشکر با بچه ها داریم به جاهای قشنگی میرسیم . پس میشه گفت داریم پیشرفت میکنیم ، پس رفت تو کارمون نیست ، حداقل من که اینطوریم ، هر روز بهتر از دیروز میشم ( اگر کار کنم ) ؛ به تازگی هم تنبلی و بی انگیزگی رو کنار گذاشتم و دارم چند پلاگین جدید برای کانستراکت مینویسم ، قصدم بیشتر حرفه ای کردن کار خودم هست ، اما اگر توی نوشتن پلاگین ها موفق بشم سعی میکنم اون هارو برای بچه های انجمن هم منتشر کنم .
اما درباره سوالاتتون :
1 - بله ، روی 2 پروژه کار میکنم ، در حال حاضر شتاب تموم شده ( اما در حال بروز رسانی و رفع باگ و ریدیزاین هست ) ؛ یک پروژه بازی استراتژیک هم هست که 60 درصد کارش طبق سناریو پیش رفته اما 40 درصد باقی مونده که مربوط به نوع نبرد ها و موارد ریز بازی هست هنوز سناریو دقیقی براش نوشته نشده ، به محض نوشته شدن سناریو اون مقدار هم انجام میشه .
2 - به نظر من که داره ، من حتی برنامه ای بلند مدت برای ساخت بازی دارم ، شاید این برنامه تا 10 سال آینده هم ادامه داشته باشه ، واقعا به اینکه میتونم موفق بشم ایمان دارم و فکر میکنم میشه روی این بازار حساب بزرگی باز کرد .
3 - والا من توی این بی پولی در حالی که رهن خونم رو باید جور میکردم حاضر شدم 5 میلیون از رهن خونم رو بردارم و به جای اون 150 هزار تومان ماهانه بیشتر اجاره خونه بدم و اون 5 میلیون رو صرف استخدام گرافیست کردم تا هم موضوع گرافیک بازی شتاب رو حل کنم و اینکه سر پروژه جدیدمون هم خلاقیت خرج بدیم و بنده بتونم برای اینکه وقت بیشتری داشته باشم یک نفر و برای کار های گرافیکی بگیرم .
4 - اگر نداشتم مسلما اینجا نبودم ، کار های بیشتری دارم برای انجام دادن ، اما همشون مربوط به برنامه نویسی میشه ، اعتقاد دارم بازی سازی مادر برنامه نویسیه ، هیچ چیزی نمیتونه جلوی یک بازی ساز رو بگیره ، وقتایی که دارم برنامه نویسی سمت سرور رو برای بازی هام انجام میدم ، احساس پیشرفت در هر خط رو حس میکنم ، به فرض مثال در بازی شتاب تجربه جدیدی برای برنامه نویسی سمت سرور به دست آوردم که این موضوع باعث شد موتور نوشتاری سمت سرور رو تا 100 درصد بهینه تر و ایمن تر بکنم ، با این حال در نسخه جدید تر حتی از این ایمن تر و بهینه تر هم خواهم کرد ...
5 - به نظر من بازی های پلتفورمر بدرد نمیخورن ؛ اما نظر خیلیا عکس این هست !
من سبک بازی های مدیریتی و استراتژیک و اکشن رو دوست دارم ؛ طی سال های آینده از این نوع بازی ها هم بیشتر ارائه میدم ، یک سبک مدیریتی از بازی مثل شتاب ، مثل مدیر باشی ، استراتژیک مثل نبرد مدرن ، مثل بازی فعلی که داریم روش کار میکنیم که در سبک استراتژیک و اکشن خواهد بود ...
مطمئن هستم بهترین سبکی که هیچ وقت از مد نمیوفته سبک اکشن هست ، همیشه طرفدار هار خودشو داره .
اما امکان داره یک روزی سبک های استراتژیک و مدیریتی و پلتفورمر و ... از مد بیوفتن .
6 - هر چه خواست دل تنگم بگفت